Terug naar Projecten

FC Groningen, de Euroborg

Comfort, de nieuwste technieken, tribunes dicht op het veld, geen hekken en een typisch Engels karakter: dat zijn de steekwoorden die de Euroborg kenmerken. Een voetbaltempel waar sinds 2006 de thuiswedstrijden van FC Groningen worden gespeeld.

De Euroborg is naast de Martinitoren, het Groninger Museum en het Gasuniegebouw één van de spraakmakende beeldmerken van Groningen. Het stadion biedt plaats aan 22.550 toeschouwers en bestaat uit twee ringen bovengronds en twee parkeerlagen daaronder.

HET PROJECT

De coördinatie en veiligheid van zoveel mensen tijdens een wedstrijddag in en om het stadion wordt naast de hulpverleningsdiensten door een grote groep vrijwilligers en professionals kundig afgehandeld. Zo wordt verkeer begeleid, zijn stewards aanspreekpunt en gastheer/vrouw voor bezoekers en staat de medische dienst klaar wanneer er hulp nodig is. 

LoBoCOM is al sinds jaar en dag betrokken voor het goed functioneren van het camerasysteem en de portofooninstallatie zodat toezicht en communicatie in en rondom het stadion gegarandeerd is. Het is van essentieel belang dat deze ondersteunende systemen optimaal werken zodat gebruikers zich kunnen richten op hun taken.

Vlak voor de zomerstop is de portofooninstallatie compleet vernieuwd naar een digitaal Caltta ECS-trunking systeem. Hierdoor kunnen alle gebruikers met elkaar, in vooraf bepaalde groepen en met de centralisten communiceren op een veilige en betrouwbare manier zonder verstoring van andere gebruikers.

Tijdens de zomerstop is een gedeelte van het camerasysteem gemoderniseerd en uitgebreid met Avigilon camera’s en video management software. Deze 26MP camera’s leveren fantastische details over grote afstanden en zorgen voor een lage belasting van het netwerk door intelligentie in de camera’s. De software is zeer gebruiksvriendelijk en i.c.m. de server in staat om verschillende streams op te zetten vanuit één camera. Zo is het mogelijk om tederlijke tijd overzicht te houden en in detail reconstructies en live te observeren.

Het Avigilon systeem voldoet aan de nieuwe zichteisen van de KNVB en daarmee is FC-Groningen weer klaar voor de toekomst.