Terug naar Projecten

Bediencentrale Nieuwegein

Het project behelst de complete vervanging van de bestaande bediencentrale. Hier worden momenteel 8 bruggen bediend van o.a. de gemeente Nieuwegein, Rijkswaterstaat en de gemeente Krimpenerwaard.

EPC heeft de opdracht gegund gekregen voor de nieuw te realiseren bediencentrale, deze moet geschikt zijn voor het op afstand bedienen van ten minste 20 objecten met inzet van 3 brug-bedienaars tegelijkertijd.

LoBoCOM is als onderaannemer verantwoordelijk voor het audio deel en betreft de levering en inbedrijfstelling van een marifoon-, intercom- en omroepsysteem.

HET PROJECT

We leveren een centrale audiomatrix van MEP, de TCS990 met hierop drie bedieningen aangesloten. Op de objecten komt een omroepinstallatie bestaande uit een omroepversterker PAU990 en Monacor luidsprekers die uitermate geschikt zijn voor het halen van een goede en veilige spraakverstaanbaarheid (STI). De marifooninstallatie bestaat uit een eigen LoBoCOM 19”rack VHF zenderontvanger met een Procom richtantenne. De marifooninstallatie voldoet aan alle eisen van Rijksdienst Digitale Infrastructuur (voorheen Agentschap Telecom) en is voorzien van Diversity waardoor de sterkste ontvanger gesignaleerd en hoorbaar gemaakt wordt aan de operator, uiteraard voorzien van ATIS uitlezing en ATIS-killer. De marifoon is zeer degelijk ontworpen en samengesteld en in combinatie met de MEP audiomatrix een bedrijfszekere oplossing.   

 

In de technische ruimte van de brug wordt een intercompost geïnstalleerd voor communicatie met de bedienaar.
Op de foto staat de testopstelling waarbij alles aangesloten is op een gerouteerd netwerk en voorzien van de definitieve IP-adressen zodat de inbedrijfstelling doorlooptijd kort is..