Bruggen, sluizen, havens en meer

Nederland is bij uitstek een waterland en loopt wereldwijd voorop bij de beheersing van water. Diverse vaarwegen worden onderbroken door bruggen en sluizen. In Nederland is dit zeer frequent vanwege het unieke karakter van de infrastructuur en het feit dat een groot deel van het land onder het zeeniveau ligt. De afgelopen jaren geschiedt de coördinatie op de vaarwegen en de bediening van bruggen en sluizen steeds meer op afstand vanuit centrale verkeersposten en bediencentrales. Vaarwegen raken steeds drukker bezet. Veilige communicatie is daarom van essentieel belang voor een betrouwbare coördinatie van de Nederlandse vaarwegen en bij het passeren van de ruim 900 beweegbare bruggen en ruim 200 sluizen. 

LoBoCOM is audio specialist op gebied van maritieme communicatie. Wij bieden totaaloplossingen in de vorm van geïntegreerde audio installaties voor: bruggen, sluizen, havens, verkeerscentrales en kustwachtsystemen. Wij zijn preferred partner van MEP die sinds 1989 Voice Communicatie Systemen voor kritische toepassingen produceerd. De systemen zijn zeer robuust en voorzien van de meest geavanceerde componenten en technologieën. Onze marifoon-, omroep- en intercomsystemen staan op verreweg de meeste locaties in Nederland. Door onze uitgebreide kennis van de hard- en software van deze specifieke apparatuur, de wet- en regelgeving van de markt, maar vooral onze oplossingsgerichte houding zijn wij in staat onze opdrachtgevers te ondersteunen met advies, het ontwerp, de onderhoudsfases en vernieuwing/uitbreiding.

Intercom PPU/IPU 990
Omroepversterker PAU990
Bedienpaneel STP995
Beheersysteem CMSpro

Marifoonsystemen

LoBoCOM levert marifoonsystemen voor verschillende doeleinden elk met hun specifieke eigenschappen. Alle systemen voldoen aan de wet- en regelgeving opgelegd door het Ministerie van Economische Zaken, Agentschap Telecom. Zo is bijvoorbeeld voor het gebruik van een marifoon op de binnenwateren het uitzenden van een ATIS-code (Automatic Transmitter Identification System) en een doorspreekinterface noodzakelijk. Bij een oproep van een schipper wordt de radioroepnaam van het schip automatisch meegezonden. Op basis van ontvangst van de ATIS-code wordt de scheepvaart in kaart gebracht en vereenvoudigd dit het ingrijpen in noodsituaties bij de verschillende bruggen, sluizen en havens in Nederland. De doorspreekinterface is een veiligheidssysteem die het mogelijk maakt voor schippers om, voor een bepaalde tijd, onderling te kunnen communiceren op het betreffende VHF kanaal. 


Voor grotere beheersgebieden die vanuit verkeersposten worden gecoördineerd leveren wij marifooninstallaties voorzien van Simulcast of Geografische Diversity. Deze techniek zorgt ervoor dat verkeersleiders automatisch oproepen horen die enkel voor hun gebied relevant zijn. Dit voorkomt afleiding en verhoogt de veiligheid langs vaarwegen van soms honderden kilometers. Op zee wordt gebruik gemaakt van een DSC signaal (Digital Selective Calling) en is het toegestaan op hoog vermogen te zenden vanwege de grote afstanden. Voor deze markt bieden we speciale marifoonsystemen die het voor een verkeersleider mogelijk maakt om bij calamiteiten de marifooninstallaties van schepen in het onveilige gebied naar een gewenst VHF- kanaal te dirigeren. Ook kunnen DSC berichten verstuurd worden naar schepen voorzien van bijvoorbeeld weerscondities. 

Speciaal voor de Offshore markt bieden wij een geïntegreerde oplossing die de veilige communicatie en coördinatie garandeert tussen scheep- en luchtvaart en de verkeersleiding. Dergelijke systemen zijn geschikt voor afstandsbediening waardoor meerdere Off-shore platforms vanuit een centrale controlroom bediend kunnen worden.

Omroepsystemen, Intercom & Telefonie

De omroepsystemen van LoBoCOM zijn geschikt voor lokale bediening per brug of sluis alsook vanuit een centrale bediening waaraan meerdere objecten zijn gekoppeld. Een omroepsysteem is bij bruggen- en sluizen essentieel voor de veiligheid rondom objecten voor alle passanten (bijv. pleziervaart, auto’s en fietsers) die niet over een marifoon beschikken. Bij omroepinstallaties is, onder alle weersinvloeden, een goede verstaanbaarheid noodzakelijk. Ook bij slecht weer dienen passanten goed verstaanbaar te worden geïnformeerd, zeker wanneer bij calamiteiten. Spraakverstaanbaarheid lijkt een ongrijpbare factor, echter door het correct toepassen van de STI methode kan spraakverstaanbaarheid in waardes worden aangeduid. LoBoCOM heeft jarenlange ervaring met de STI methode. Door middel van speciale STI software zijn wij in staat een nauwkeurige projectie te simuleren van de betreffende locatie. Deze projectie maakt het mogelijk om een omroepsysteem met een veilige spraakverstaanbaarheid voor de gehele locatie. Deze theoretische benadering wordt na installatie gestaafd door STI metingen d.m.v. geijkte meetapparatuur. Op deze wijze zijn we in staat een omroepinstallatie te voorzien van optimale spraakverstaanbaarheid. 


Het leveringsprogramma wordt gecomplementeerd met intercom- en telefonie functionaliteit. De buiten intercoms zijn zeer robuust gemaakt, waterdicht(IP67) en kunnen tegen een stootje (hufterproof) zodat ze uitstekend dienst doen bij bruggen en sluizen. Onze intercoms voor binnen maken het eenvoudig om altijd contact te houden op plekken waar andere communicatie onmogelijk is. Telefonie kan tevens in het MEP-systeem worden geïntegreerd zodat alle audio componenten beschikbaar en bedienbaar zijn binnen één systeem. Naast alle gangbare telefooncentrale functies maakt de Interactive Voice Response (IVR) functie het mogelijk om opgenomen berichten af te spelen, keuzemenu’s in te stellen of gesprekken door te verbinden.

Centrale Switch en Bediening 

Er zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar binnen het MEP portfolio voor de correcte afhandeling en coördinatie van alle communicatie tussen de verschillende systeemdelen in het veld en de bediening. De Voice switches van MEP zijn speciaal ontworpen voor verkeersleiders die 24 uur per dag bezig zijn met kritische situaties. Het ontwerp is het resultaat van ruim twintig jaar ervaring in Voice Switches. De switches ondersteunen externe IP-netwerken, telecom netwerken (oud en nieuw), remote line interfaces en een variëteit aan bedieningspanelen. Een krachtige CMS tool zorgt voor eenvoudige installatie, goede bewaking en het onderhoud aan het systeem. De grote kracht van het MEP systeem zit in de totaal oplossing voor alle maritieme communicatie (marifoon, omroep, intercom en telefonie) in één professioneel systeem met een zeer hoge beschikbaarheid.

Voice Switch TCS990
Bedienpaneel TBP990
Bedienpaneel STP995
Bedienpaneel TDP995

Video Management 

Onze IP-Video beheeroplossingen bieden grote en kleine organisaties de mogelijkheid om een bewakingssysteem te implementeren dat aansluit bij hun unieke behoeften op het gebied van videobeveiliging. Ons VMS is merk onafhankelijk en biedt ondersteuning voor een scala aan toonaangevende camera's, encoders en CCTV-apparaten. Vanzelfsprekend zijn de systemen uitstekend schaalbaar zodat er kan worden ingespeeld op de veranderende vereisten van uw beveiligingsomgeving zodat u altijd en overal zicht en grip heeft.

 

Netwerk 

Het is van essentieel belang dat de gekozen video-oplossingen en uw huidige IT-infrastructuur op elkaar afgestemd te zijn. Wij zetten onze videokennis en netwerkervaring in om organisaties te ondersteunen bij het maken van de juiste keuzes. U kunt bij ons terecht voor het ontwikkelen, ontwerpen, implementeren en onderhouden van doeltreffende netwerkoplossingen.

 

3D cameraplan en LOR 

Goede realisatie van observatie en beveiliging met camera’s vraagt een specifieke aanpak. Met een goed cameraplan wordt inzicht verschaft in het te verkrijgen beeld, het zichtbereik, de benodigde materialen en de te verwachtte kosten voor het camerasysteem.Het cameraplan bestaat uit situatietekening (plattegrond) met daarop de cameraposities en de zichtposities en een onderbouwing van de types camera’s, types  objectief en behuizing met vermelding van de beeldkwaliteit. Hieruit volgt tevens een advisering omtrent de eisen aan het netwerk waarop de camera’s aangesloten worden en het beeldoverzicht in een toezichtruimte. Een cameraplan wordt gebruikt om vooraf inzicht te verschaffen inzake te verwachten kosten voor levering van het camerasysteem, masten en de installatiewerkzaamheden. Locatie Onderzoek Rapportage, kortweg de LOR genoemd, wordt op locatie uitgevoerd en heeft als doel om de voorgeschreven keuzes vanuit het cameraplan in de praktijk te toetsen. Zaken als exacte plaatsbepaling van de camera, resultaten van de voorgeschreven camera’s, objectieven, de kijkhoek, hoogte cameramasten, etc. worden op locatie in kaart gebracht, vastgelegd in een rapportage en bij afwijkingen volgt een advies/verbeter voorstel.

Camera’s en toebehoren 

LoBoCOM is totaalleverancier op gebied Video. Onze camera’s en accessoires behoren tot het hogere segment en staan garant voor topkwaliteit, hoge beschikbaarheid en lange levensduur. Wij zijn leverancier van alle gerenommeerde merken en leveren alle soorten digitale camera’s, objectieven, behuizingen, servers en netwerkapparatuur en de bediening.

 

Logging 

Logging is een onmisbaar onderdeel van de missie-kritische infrastructuur. Onze Storavox Voicelogger systemen staan inmiddels op vele locaties in Nederland en zijn speciaal doorontwikkeld voor logging van de audio, video en event. Op deze wijze wordt 24/7 synchroon alle data gelogd. Hierdoor is het snel en makkelijk terugvinden van opnames, het terugluisteren van laatste gesprekken of complete incidentreconstructie zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig.De Storavox Voicelogging systemen hebben zeer uitgebreide beveiligingsmaatregelen, waaronder encryptie, fingerprinting en audit trails en garanderen dat opnames niet gemanipuleerd of onterecht verwijderd kunnen worden.